Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00
Kruiden Specerijen Kerries Kruidenmixen Pepers Zout Bouillonpoeders Groenten gedroogd Thee Toko Diversen


Koenjit gemalen (Tumeric/Curcuma)   50 Gram €  
1,00

  Op voorraad


Tumeric wordt ook wel Koenjit, Curcuma, Kurkuma, of Geelpoeder genoemd.

Tumeric wordt gemaakt door de wortel van de Curcuma plant (Curcuma longa) te drogen en te vermalen. Over het algemeen wordt tegenwoordig Tumeric uit India geimporteerd, maar de oorsprong ervan ligt in Maleisie.

De Tumeric kun je o.a. gebruiken om een mooie gele rijst te verkrijgen voor Paella, maar wordt ook veel in Currys gebruikt. Tumeric kan ook gebruikt worden om Atjar te maken, of vermengd met andere specerijen vormt het vaak de basis van een kerrie gerecht. Ook op speklapjes met paprika, peper en wat ketjep vermengd is het erg lekker. In de surinaamse keuken wordt het gebruikt b.v. in de Rôti en in de verschillende curry gerechten. Bij het inmaken van verschillende groentes wordt ook veel tumeric gebruikt. En het is ook erg lekker in de komkommersalade.

 

 

 
 


Zoeken
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 


Plates
Rundvlees Varkensvlees Lamsvlees Vis Kip Gevogelte Wild Soep Sauzen Salades Rijst Pasta Marinades Nagerechten Koek Taart Barbecue Aardappel Aardappelpuree Groenten


Regio
Italie Griekenland China Oosters Mexico Zuideuropa Noordeuropa Noordafrika Noordamerika Zuidamerika

Informatie
Veelgestelde vragen
Contact
Bestel Informatie
VoorWaarden
3 jaar Gio`s Corner
Markt agenda 2014

Vragen of opmerkingen?
Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

 Zout
We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.